Kriteriji i nagrade

  Nagrade za  
  najbolje ideje su  
Nagrade za najbolje ideje su

 • Pozitivan uticaj na društvo

  Najveća nagrada jeste osjećaj ispunjenosti saznanjem da tvoja ideja ima značajan društveni uticaj na krizu prouzrokovanu COVID-19 virusom, te da si predlaganjem svoje ideje pomogao/la da mnogi žive svoj život zdravije i kvalitetnije.

 • Priznanje

  Pobjedničke ideje će se promovisati putem društvenih mreža, te profesionalnih i partnerskih mreža širom zemlje.
  

Tri (3) najbolje ideje u svakoj od dvije kategorije tj. Poduzmimo nešto sada i Zamislimo bolje sutra će dobiti i novčane nagrade, i to:

  1. mjesto: 3,000 KM (2 X)

  2. mjesto: 2,000 KM (2 X)

  3. mjesto: 1,000 KM (2 X)

  Nagrada se dodjeljuje jednoj osobi ili entitetu za najbolju ideju. Ukoliko si maloljetan/tna potreban ti je pismeni pristanak roditelja/staratelja koji možeš uključiti u svoju aplikaciju kroz upload dokumenta u dijelu prijave. Izjava o saglasnosti može biti napisana slobodnim stilom, ali mora biti potpisana od strane jednog roditelja/staratelja. Ukoliko baš tvoja ideja bude jedna od najboljih, novčana nagrada će biti uručena tvojim roditeljima ili starateljima.

 • Podrška implementaciji

  Partneri će prihvatiti najbolje ideje i omogućiti njihovu implementaciju. Sve ideje i rješenja će također biti dostupne za podršku svim zainteresovanim akterima: predstavnicima investitora, međunarodne zajednice i civilnog društva. Galerija ideja ostat će javno dostupna gdje će svi moći da vide sve ideje koje su prikupljene tokom dvije sedmice trajanja covIDEJE 2020, a na platformi ćeš moći pratiti i sve ideje koje budu implementirane na području cijele Bosne i Hercegovine.

  

*Nagrade ni u kom obliku ne obavezuju podnosioca ideje na implementaciju iste nakon ovog poziva.