Problem

Današnji problem je velika guzva prilikom odlaska ljekaru, te zauzeti telfeonski brojevi koje je neophodno zvati za termin.

Ideja/Rješenje

Napraviti mobilnu aplikaciju koja bi omogućila da se što je lakše moguće naručimo kod ljekara, bez da trošimo kredit, gubimo vrijeme i da dodjemo do situacije da nam se termin poklapa sa nekim drugim(druga osoba koja je narucena kod istog ljekara, a ljekar i nama taj isti termin i onda cekamo i gubimo vrijeme). Ova aplikacija bi omogućila korisniku da zakaže pregled kod ljekara, da odabere termin koji je dostupan i koji njemu odgovara, te ukoliko nije u mogućnosti doći da može otkazati termin i taj termin automatski bi bio dostupan nekoj drugoj osobi. Ova aplikacija bi naravno omogućila da, ukoliko se neki javi problem da korisnik može poslati poruku svom ljekaru, te da dobije neki neophodan savjet. Ova aplikacija bi nam smanjila nepotrebna čekanja u zdravstvenim ustanovama, imali bi potrebne informacije kada je naš ljekar dostupan tj radi, imali bi cjelokupan karton online, samim tim bi podaci bili sacuvani mnogo godina, izbjegli bi nepotrebno gubljenje kartona. Ovjera knjižica samim tim bi bila prošlost jer sve što bi bilo potrebno jese jedan klik i da se naš sistem 'nakači' na drugu bazu i dobijemo potvrdu da nam je knjižica uspješno ovjerena. Markice takodjer bi postale prošlost jer bi to riješili putem dopune na našu aplikaciju(omogucili bi putem obicnog bona pa do same bankovne kartice). Naša aplikacija bi bila dostupna i za računar i laptop.

Resursi

Potrebno je kreirati aplikaciju koju će koristiti pametni mobiteli, tableti te računari. Ovu aplikaciju bi spojili sa jednom velikom bazom podataka. Potrebno je zakupiti server i domenu.

Ciljne skupine

Ovom aplikacijom ćemo unaprijediti život svih građanja koji bi bez ikakvih problema ovu aplikaciju prifatili i sebi olakšali život!

Partneri

Ideju bi trebali podržati zdravstvene institucije, te institucije nadležne za registraciju bitznisa. Potreban nam je takodjer i partner koji ce održavati ovu našu aplikaciju(bazu, server).

Finansijski okvir

Potreban je novac za zakup servera i domene a to je oko 300-450 km, te novac za kreiranje aplikacije. To bi mogli nam omogućiti partneri. Ova aplikacija bi bila besplatna za sve naše korisnike jer nam je zadovoljstvo korisnika najvažnija stvar!


Novosti

Korisnik nije unio novosti.