Problem

Trenutna korona kriza ostavlja posljedice na globalnu ekonomiju. Ostavljajuću mnoge građane zabrinute zbog njihovog socijalnog statusa, i njihovih poduzeća. Kao jaki pad GDP Bosni Hercegovini i nisko potrašnju tržišta nasuprot susjednih zemljala. Velike teškoće ostavlja pitanje mladim educiranim ljudima, kao i pitanje kako učiti da nezaposlenost prestane.

Ideja/Rješenje

S sadašnjom Agencije za statistiku Bosne i Hercegovine, i anketim o potrošnji domaćinstava koji pokazuje značanje podatke potrošnje. Voljela bi ponuditi ideju kao skup zajedničkih resursa u suradnji s međunarodnog tržištima. Bitno je glavna prepozicija da se Bosna i Hercegovina okrene tržištu zemljala koji imaju veliku inflaciju na gospodarstvo. U suradnju na potrošački index koju omoćuje kroz aplikaciju, direktna razmjena koja omogućuje online privatna poduzeća s vanjskim tržištem. Aplikacija bi se jednostavno koristila i mogla bi omogučiti da početni kapital uzmu iz fonda, da bi uložili u svoja privatna poduzeća. Aplikacija bi bila najviše prilagođena mladim inovativnim educiranim ljudima u Bosni i Hercegovini. Koji se onemogućuje povoljan posao, kao i potretne birokracije da bi se zakonski mogle provesti uopće otvaranje privatnih poduzeća. Zato bi aplikacija online na lakši omogućila poticaj za rast gospodarstva i bolju mogućnost da riješi ekonomsku krizu u Bosni i Hercegovini.

Resursi

Trebalo bi uzeti iz jedinstvenog računa trezora, za početne finacijske resurse, Također suradnji s bilateralnim sporazumima Europske članice koje ima Bosna i Hercegovine. Ljudski resursi bi bili pokretač unutar poduzeća, što bi se koristila tehologija kao glavni pristup za mlade ljude da pokrene aplikaciju.

Ciljne skupine

Mladim ljudima i svim godinama

Partneri

Federalno Ministarstvo financija Trezora Bosne i Hercegovine, Agencija za privatizaciju Bosne i Hercegovine

Finansijski okvir

10,000 KM


Novosti

Korisnik nije unio novosti.