Problem

Depresija kao problem i bolest svoju snagu pokazuje i u činjenici, da predstavlja bolest budućnosti, a velikim dijelom i sadašnjosti. Mentalni poremećaji direktno utiču na naše živote, a mi smo ti koji moramo poduzeti ključne korake i učiniti pravu stvar za bolje sutra.

Ideja/Rješenje

Ideja i rješenje pitanja mentalnog zdravlja, depresije i mentalnih poremećaja se nalazi u prvoj aplikaciji na svijetu u ovoj formi. Naša ideja podrazumijeva aplikaciju koja predstavlja direktnu poveznicu između stručnog osoblja u centrima za mentalno zdravlje i korisnika, tj. građana. Na aplikaciji će raditi doktori iz centara za mentalno zdravlje, te samim time i vršiti sav rad i kontrolu. Pored dijela kontakta sa stručnjakom, korisnici će imati odjeljke za edukaciju, animaciju, pretraživanje i učenje. Svim navedenim objašnjenjem, bivamo prva aplikacija na svijetu u zdravstvenom sistemu, u oblasti mentalnog zdravlja. Kompletan interface iz ordinacija, prenosimo na smartphone, a radom direktno utičemo na broj oboljelih, broj samoubistava i destigmatizaciju društva. Mentalno zdravlje nije bauk, a mi ćemo svojom aplikacijom to i dokazati. ZAJEDNO STVARAMO ZDRAVIJU BUDUĆNOST.

Resursi

Prvenstveno nam je potrebna finansijska podrška u svrhu realizacije, održivosti i promovisanja. Susret i rad sa stručnjacima, daljnja edukacija i širenje aplikacije na zemlje regije i svijeta.

Ciljne skupine

Naša ciljna skupina jesu tinejdžeri i adolescenti, ali pri tome ne zanemarujemo niti jednu drugu dobnu skupinu i tu smo za sve ljude željne promjene i boljeg zdravstvenog stanja.

Partneri

Svoje partnere vidimo u ambasadama, UN, UNDP, UNICEF i naravno WHO (Svjetska zdravstvena organizacija). Također, posjedujemo tendencije širenja na zemlje regiona i svijeta, i tu svoje partnere pored ambasada vidimo i u Bit Alliansi i drugim poduzetničkim, a u biti dobro povezanim organizacijama sa drugim državama.

Finansijski okvir

Implementacija naše aplikacije bi koštala cca. 5000KM.


Novosti

Korisnik nije unio novosti.