Problem

Osobe koje su u izolaciji, naročito osobe koje zbog starsone dobi ili određene hronične bolesti uopšte ne izlaze, nemaju nikakvu fizičku aktivnost. Iz tog razloga njihovo zdravlje je ugroženo, i postoji velika mogućnost da imaju i zdravstvene probleme, te je neophodno preventivno djjelovatni na ovaj problem, tačnije stvoriti im uslove da imaju fitnes u svojim domovima. Na taj način ćemo ih animirati da počnu redovno vježbati i time poboljšaju svoje zdravlje.

Ideja/Rješenje

Moja ideja je da se organizuju licencirani fitnes treneri koji će svakodnevno snimati videe sa različitim vježbama koje će osobe u izlaciji raditi u svojim domovima. Videi će se postavlajti na you tube kanalu i biti dostupni svima. Iako već postoji veliki broj ovakvih ili sličnih videa na you tubu, moj projekat je drugačiji iz razloga što bi se nabavila oprema (tegovi, konopci za preskakanje i trake) dala na korištenje osobama koje pripadaju ciljnoj grupi da imaju adekvatno opremu za učestvovanje na treninzima. Takođe bi se mogli realizovati grupni on line treninzi gdje bi učesnici imali realan osjećaj za su na zajedničkom treningu. Kroz ovaj projekat bi se uključilo najmanje 50 osoba koje se nalaze u izolaciji da svakodnevno vježbaju sa licenciranim trenerima. Kao što je poznato, treninzi vrlo dobro utiču i na stanje uma,poboljšanje raspoloženja i eliminaciju depresije, te bi se ljudi udaljili od TV-a gdje samo imaju mogućnost praćenja vijesti ili rijalitija. Treninzi bi se održavali svakodnevno u tačno određeno vrijeme kako bi svi učesnici mogli da se pripreme.

Resursi

-Licencirani fitnes treneri -Oprema za snimanje (kamera, mikrofon i ostalo), vrijednost oko 1.500,00 KM. -Oprema za vježbanje 50 kompleta (lateks kružna traka, tegovi, konopac za preskakanje), procijenjene vrijednosti oko 1.450,00 KM.

Ciljne skupine

Osobe koje se nalaze u izolaciji i zabranjeno im je kretanje van njihovih domova (osobe starije od 65 godina ili hronični bolesnici).

Partneri

-2 fitnes centra u Modriči: Fitnes centar Jovica Mišić i Fitnes centar Evolution.

Finansijski okvir

-Oprema za snimanje (kamera, mikrofon i ostalo), vrijednost oko 1.500,00 KM - 50 kompleta za vježbanje: trake 50 x 5,00 = 250,00 KM tegovi od 1 kg 10 x 50,00 = 500,00 konopac za preskakanje 50 x 9,00 = 450,00 UKUPNA VRIJEDNOS BUDŽETA: 2.950,00 KM


Novosti

Korisnik nije unio novosti.