Problem

Smanjeno kretanje i nedovoljna adekvatna fizička aktivnost negativno utiču na rast i razvoj naše djece. Stručnjaci predlažu da smanjimo naše kretanje kako bi smanjili posledice Covid 19, svi se slažemo sa tim savjetima, ali smanjenje aktivnosti negativno utiče na našu djecu, a djeca su naša budućnost. Kako bi u perspektivi imali zdravu naciju, moramo voditi računa u novim naraštajima koji dolaze. Naučnim istraživanjima ustanovljeno je da velik broj djece ima problem sa deformitetima kičme, stopala, nogu i grudi. Takođe dosta je povećana gojaznost i dijabetes kod djece u školskom uzrastu nego što je bio slučaj u ranijem periodu. Da bi spriječili ove negativne trendove koji su ovakvim stanjem još vise ubrzani jer naša djeca nemaju obavezno fizičko vježbanje u školama, a ni dodatno u sportskim klubovima moramo se prilagoditi situaciji i kreirati im zanimljive i odgovarajuće sadržaje kako bi vježbali u svojim domovima.

Ideja/Rješenje

GImnastika u kući - online koncept treninga za djecu predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta (od 4 do 15 godina). Kroz ovaj projekat naši najmlađi članovi dobijaće 2 puta sedmično treninge koje će sprovoditi u svojim domovima. Treninge bi pripremali kroz zanimljive i zabavne sadržaje koji bi kod djece budili sreću i zadovoljstvo za vrijeme i poslije online treninga, ti sadržaji (fizičke vježbe) imali bi za cilj da pozitivno utičnu na prevenciju od deformiteta i sprečavanje nastanka gojaznosti i dijabetesa uzrokovani nekretanjem. Djecu bi još dodatno motivisali, tako što bi jednom mjesečno organizovali nagradnu igru za naše najvrednije članove i gdje bi im podijelili nagrade za 3 najsrećnija učesnika.

Resursi

Tehniči resursi - Oprema za snimanje i obrađivanje online treinga (kamerokorder, stativ, osvjetljenje, zvučnici, mikrofon, lap top) - Sportska oprema (ustupio bi GK "Olimp" Doboj) - Prostor za snimanje (ustupio bi Fitnes centar "Back for more fitness" Doboj FInansijski resursi - Sredstva za online promociju projekta na društvenim mrežama - Sredstva za prevoz i uzinu za vrijeme snimanja treninga (trenrima i vježbačima) Ljudski resursi - Treneri - lica koja osmišljavaju i vode online treninge (volonteri) - Koordinator projekta - administrativni i drugi poslovi (volonteri) - Vježbači - lica koja izvode vježbe - treninge (volonteri)

Ciljne skupine

Ciljana publika za naš projekat je kompletna populacija djeca do 4 do 15 godina u BiH. Smatramo da u naš projekat će biti uključeni podjednako i djeca iz porodica socijalno ugroženih koja nisu imala priliku da se bave sportom i fizičkom ativnošću osmi u školi, kao i djeca porodica koji su finansiski stabilnija jer svim je trenutno onemogućeno fizičko vježbanje. Pola sredstava za reklamnu kampanju na društvenim mrežama ćemo odvojiti da targetujemo osobe iz naše bliske sredine u Doboju, a ostalu polovinu ćemo targetovati cijelu Bosnu i Hercegovinu. Tako da očekujemo da će pola naših online vježbača biti iz Doboja, a pola iz ostatka BiH.

Partneri

Gimnastički klub "Olimp" Doboj Fitnes centar "Back for more fitness" Doboj Bold - Bih omadinski lider (možda)

Finansijski okvir

Finansijska srestva za implementaciju projekta "Gimnastika u kući" bi bila približno 4000KM.


Novosti

Korisnik nije unio novosti.