Problem

U trenutnoj situaciji želimo pojačati značaj obrazovanja, jer je epidemija coronavirusa prekinula kontakt licem u lice između onih koji poučavaju i onih koji slušaju - učitelja i učenika. Zajedno s profesorom Vedranom Zubićem želimo učiniti nastavu geografije zanimljivijom uporabom opreme za zeleni ekran.

Ideja/Rješenje

Specifični cilj ovog projekta je brza uspostava kvalitetnijih znanstvenih sadržaja za edukaciju svih koji su pogođeni od epidemije Coronavirusa, mlađih od 18 godina, učenika koji sve vrijeme provode kod kuće i starijih od 18 godina, pri čemu će lekcije biti prikladne za njih. Najbolja stvar u projektu je ta što se oprema koristi dugoročno, što znači da ima dugoročne ciljeve. To je stalno objavljivanje i dijeljenje novih sadržaja na YouTubeu i drugim društvenim mrežama koje koriste svi oni koji se žele educirati o raznim nepoznatim stvarima.

Resursi

Za ovaj projekat imamo sve resurse koji su nam potrebni izuzev tehničkog. Dakle ljudski resursi su tu da znanje ekranizira na jedan vrlo zanimljiv način uz pomoć green screen opreme. Ta oprema nam je ključna da bi predavanje i primjeri kroz njih bili što slikovitiji.

Ciljne skupine

Ciljne skupine su osnovci i srednjoškolci. Tu će biti materijala prikladnog i za starije osobe jer je je danas također fokus i na cjeloživotnom učenju.

Partneri

Ideju bi mogla i trebala biti podržana od bilo koje institucije kojoj je u cilju što kvalitetnije obrazovanje učenika. A sa ovakvo kvalitetnom idejom se šalje poruka širem auditoriju i privlači pažnja na nauku.

Finansijski okvir

Za implementaciju naše ideje potrebna nam je green screen oprema za koju nam je potrebno 1.000 do 1.500 KM.


Novosti

Korisnik nije unio novosti.