Problem

Na Internetu kruži ogromna kolicina pogrešnih informacija o COVID-19,od lažnih medicinskih podataka do nagadanja o reakcijama vlade što u velikoj mjeri utice na psihu covjeka. Ne znanje o tome šta sa sobom nosi ta pandemija utice na naše ekonomsko, fizicko i mentalno stanje u pozadini svijeta koji je za mnoge sve tjeskobniji, nesretniji i usamljeniji. Nedostatak ili pogrešne informacije, koje se daju nenamjerno ili zlonamjerno, mogu pojacati efekat koji za sobom ostavlja ovaj virus.

Ideja/Rješenje

Naša ideja je Viber Bot koji ce odgovarati na pitanja gradana u vezi sa COVID-19 i situacije vezane za pandemiju, te davati novosti vezane za COVID-19. Bot ce odgovarati na neka najcešce postavljena pitanja, te tako znacajno olakšati zdravstvenim radnicima i gradanima. Kljuc uspjeha za ovaj Viber Bot su marketing i networking,odziv korisnika te kvaliteta i brzina davanja informacija zbog cega bi se korisnici ovog Viber Bota iznova i iznova vracali. Zašto bi gradani koristili naš servis? 1. Poruke na Viber platformi su potpuno besplatne 2.Instanti odgovori 3.Provjerene informacije 4.Kvalitetna rješenja za probleme sa kojima se stanovništvo susrece.

Resursi

Izrada Viber Bot-a je veoma jednostavna i nezahtjevna kad su u pitanju ljudski i tehnicki resursi.Viber Bot zahtjeva server na kojem ce biti hostovan i koji kosta oko 40KM mjesecno.

Ciljne skupine

Naša ideja ima potencijalo ogroman broj korisnika, ali posebno stavljamo akcent na starije osobe i osobe sa restrikcijama kretanja. Naše usluge mogu koristiti bolnice ali i lokale vlasti te uz pomoc ovog Viber Bot-a mogu brzo da informišu šire mase.

Partneri

Partneri naše ideje su: - Telekomunikacijski operateri - Lokalne klinike - Hosting servisi

Finansijski okvir

Implementacija ove ideje bi kostala otprilike 300 - 500 KM u zavisnosti od pretplate za hosting. Takoder važno je naglasiti da je naša ideja za vrijeme pandemije neprofitna. Nas primarni cilj jest da za vrijeme pandemije skupljamo korisnike koji ce kasnije kada ponudimo servise koji se placaju, odluciti da ih koriste.


Novosti

Korisnik nije unio novosti.