Problem

Već neko vrijeme se odvija online nastava za učenike i učenice, te kako se sami učenici susreću sa mnogim izazovima, tako i roditelji nailaze na poteškoće. Kako objasniti djetetu neki zadatak, te kako učiniti dan zanimljiv i da ne provodi mnogo vremena koristeći mobitel, te pri tome biti u izolaciji, zaista je veliki izazov za roditelji. Djeci pored online nastave potrebno je dodatno pojasniti zadatke, te pomoći im pri domaćim zadacima nekad roditelji nemaju ideju kako ih motovisati i animirate, te im je potrebna pomoć. Također, učenici s poteškoćama nailaze na brojne izazove u toku online nastave. Nemaju pored sebe asistenta u nastavi, te je potrebna podrška roditeljima kako da oni iznesu te uloge najbolje što mogu.

Ideja/Rješenje

Moja ideja je online konsultacije za roditelje. Naime, na taj način bi roditeljima bila pružena podrška kako psihološka tako bi im se predlagale ideje za radionice i primjeri kako da motivišu djecu. Konsultacije bi bile individualnog tipa, ali ako bi bilo potrebno može se realizirati i kroz grupni rad. Mnogo pitanja i reakcija dolazi od strane djece u ovom periodu, a roditelji nekad nemaju adekvatne odgovore i rješenja, te im je potrebna pomoć.

Resursi

Potrebni resursi su određeni stručnjaci ( pedagog, psiholog, nastavnici i sl.), te online platforma preko koje bi se odvijale konsultacije.

Ciljne skupine

Roditelji čija djeca pohađaju online nastavu.

Partneri

Potencijalni partneri: edukativne ustanove, osnovne i srednje škole, vijeće roditelja, nevladine organizacije i sl.

Finansijski okvir

Finansijski troškovi zavise od broja uključenih stručnjaka.


Novosti

Korisnik nije unio novosti.