Problem

Cilj naših ideja je pronalaženje optimalnog rješenja za socioekonomske probleme uzrokovane krizom izazvanom virusom COVID-19 u našoj državi. Rješenje koje smo ponudili, a koje smo implementirali kroz priloženu stranicu (link: https://unruffled-goodall-47d785.netlify.app/ ) i idejno i kreativno realizovanu mobilnu aplikaciju kroz servis moqups.com, nudi mogućnost pospješivanja naše ekonomije, privrede, ali i naše svijesti. Naša ideja uključuje i poseban dio kojim bismo na neki način motivisali doktore i dali im doznanja koliko cijenimo sve ono što rade.

Ideja/Rješenje

CoExistence, moguće rješenje ovog problema koje nudi ekipa pod nazivom "First Tech", je jednostavna aplikacija koja za cilj ima sveukupno poboljšanje stanja naše države iz više aspekata, kako u toku novonastale krize izazvane koronavirusom, tako i nakon što ista prođe. CoExistence obuhvata i 4 glavne stavke sa svojim podnivoima: 1. Informativni centar za COVID-19; 2. Obrazovni sistem za polaznike svih nivoa školovanja; 3. Centar za podršku doktorima; 4. Nagrade. CoExistence nudi rješenje za poboljšanje naše ekonomije i privrede, našeg mentalnog i fizičkog zdravlja te dizanje svijesti građana kroz razne interaktivne i nagrađujuće module inkorporisane unutar idejnog rješenja aplikacije. Aplikacija idejno cilja na informisanje građana o razvoju trenutnog stanja najnovijim informacijama relevantnih institucija, pomoć u obrazovnom procesu kroz različite ideje pod stavkom 2, ideje za ohrabrenje i dizanje morala doktora, kao i nagrade u vidu bonova ili kupona za domaće proizvode u dogovoru sa proizvođačima iz Bosne i Hercegovine za razne aktivnosti i akcije na koje aplikacija podstiče svoje korisnike, a koje podižu svijest, čuvaju zdravlje i daju vrata za izlaz iz krize. Pristup ovom servisu bi bio olakšan uz pomoć QR kodova koji bi se promovisali na javnim mjestima, bilbordima, nacinonalnim frekvencijama i tome slično.

Resursi

Realizacija ideje dolazi u 2 aspekta: web stranica i mobilna aplikacija. Mi prilažemo završeni frontend web stranice (link: https://unruffled-goodall-47d785.netlify.app/ ) i interaktivni mockup završnog idejnog izgleda mobilne aplikacije (link: https://app.moqups.com/CCOdtjA2CX/view/page/af78ec706 ). Realizacija ove ideje sa velikim potencijalom za uspjeh u trenutnoj krizi, ali i nakon završetka krize ne bi trebala biti komplikovana u bilo kojem tehničkom implementacijskom pogledu zbog već ostvarenog izgleda koji je dovoljno simpliciran za izvedbu, a također je dovoljno estetski obogaćen i funkcionalan za buđenje svijesti građana. Ovako idejno osmišljena aplikacija nudi dosta prostora za manevrisanje i dodavanje novih sadržaja i funkcionalnosti prilikom tehničke realizacije i daje autoru spacialnu platformu za implementaciju svojih ideja koje neće promijeniti mogućnost aplikacije za socijalni angažman i inovativnost.

Ciljne skupine

Ovom idejom ciljamo na sveukupno stanovništvo Bosne i Hercegovine. Interaktivan i moderan izgled aplikacije i web stranice daju podlogu za privlačenje mlađih, dok svrsishodna namjena aplikacije i ozbiljnost onoga što ona predstavlja privlači ozbiljniju i 'stariju' populaciju Bosne i Hercegovine. Model aplikacije koju predlažemo može biti koristan čitavoj demografiji stanovništva od nas, običnih građana, do naših doktora.

Partneri

Implementacija krajnjeg proizvoda će biti potaknuta socijalnim shvatanjem da moramo podržati domaće, što nam se najviše pokazalo u proteklih par mjeseci. Promocija sadržaja se zasniva na mogućnosti obogaćivanja domaće ekonomije i privrede, tj. promocijom "+387" sadržaja koji našim proizvođačima i uslužnicima pruža priliku za veću fluktuaciju proizvoda. CoExistence se promoviše putem svoje web stranice, putem medijskog prostora koji traži nove izvore jačanja domaćeg, putem raznih načina oglašavanja onih proizvoda ili proizvođača koji žele mjesto na ovoj platformi, promocijom na socijalim medijima, finansiranjem državnih ustanova iz fondova za pomoć razvoja domaće privrede i mnogim drugim načinima. Podstrek za promociju daje i humanitarna platforma unutar same aplikacije koja radi sa najvažnijim humanitarnim organizacijama i omogućava donacije i pomoć ugroženima.

Finansijski okvir

Sama srž aplikacije nudi veliku povezanost sa sponzorima kroz reklame i razne ugovore. Aplikacija nudi mogućnost domaćim proizvođačima i privrednicima da promovišu i pospiješe svoje proizvode kroz razne module inkorporirane u aplikaciji. Ukoliko se krene putem sklapanja partnerstava sa našim privrednicima, zahtjevnost aplikacije u finansijskom pogledu može biti i više nego prihvatljiva i ohrabrujuća.


Novosti

Korisnik nije unio novosti.